Poročilo

Naša sekcija šteje v povprečju do dvanajst članov, druži pa nas želja po rekreaciji in seveda druženju. Naše delovanje je okvirno določeno v programu dejavnosti društva, vendar se vsakič predhodno dogovorimo o vseh podrobnostih, upoštevaje želje posameznikov. Naj zapišem, da smo organizirano kolesarili 23 krat, prevozili preko 2000 km, bili smo do meja Italije in Avstrije, preko pa tudi na Hrvaškem, tradicionalno v Tuhlju v naši pobrateni občini. Družili smo se s kolesarji iz DU Semič, sodelovali v tednu mobilnosti, ob državnem prazniku upora proti okupatorju pa obiskali spomenike  NOB po občini.

Moram pa poudariti, da je naš šport po zelo prometnih cestah zelo nevaren, zato se teh izogibamo in izbiramo manj prometne poti. Naša želja je za več kolesarskih stez. Z vseh naših potovanj smo se domov vrnili srečno in zadovoljno, v nekaterih primerih smo kolesarjenje kombinirali z vožnjo z vlakom.

Vse naše izlete, da jih ne naštevam, si lahko na naši spletni strani v fotografijah v galeriji v rubriki kolesarstvo ogledate. Za to skrbi g. Dušan Kraševec.

Naj na koncu povabim vse, ki vas bi ali vas že veseli druženje na kolesu, da se nam pridružite.

Tone Pekolj

Loading