Lažji pohodi

LAŽJI POHODI 2023

________________________________________________________

Album fotografij


 
Kot vsak mesec smo se odpravile tudi danes  prvi torek v mesecu novembru na lažji pohod. Jutro je bilo deževno a kljub temu smo se odpravile z dežniki na pot. Zbralo se je sedem članic. Pridružila se je ponovno po dolgem času odsotna, zaradi bolezni Zinka  Rodič. 
Snidenje je bilo nepopisno. Obhodile smo okolico zdravilišča proti topliški vasi  in  preko mostu proti domu. Vsem članom DU želimo lepe pozdrave z željo, da se nam pridružijo. Antonija Avguštin. 
7. 11. 2023
____________________________________________________________________________________________
 
V septembru smo lažji pohod priključili z Rdečim križem za težko bolezen SPOMIN. Ta nas krepko načenja v starejših letih. Zbrali smo se pri osnovni šoli DT. V podporo so se zbrali tudi otroci z mentorji, ki so člani Rdečega križa. Odšli smo po poti zdravja se z njimi podružili, pogovarjali o vzgoji narave ob pomoči osamljenih in bolnih starejših ljudi. Bilo je zanimivo in lepo, da so tudi otroci tako ozaveščeni. Upamo, da bodo nas nadomestili mlajši člani. Na koncu so se otroci poslovili in nadaljevali s svojim programom, mi pa smo odkorakali proti domu. 

Antonija Avguštin

 


 

Kot po navadi smo se zbrale pred društvenimi prostori ob devetih. Obkrožile smo okolico Toplic in zdravilišča. Med pohodom smo se imele veliko za povedati. Po dolgem času je prišla tudi Pršina Cilka. Imela je rojstni dan  in nas povabila v Balnejo. Pogostila nas je s sladico za kar smo ji zelo hvaležne. Odšle smo vsaka proti domu in se dogovorile, da  se naslednji mesec zopet srečamo. Drage upokojenke in upokojenci pridružite se nam, da  nam bo še lepše, z veseljem vas sprejmemo. Hvala. Antonija Avguštin kot vodja skupine.

4. 7. 2023

Junijski lažji pohod se je kar malo oklestil. Moje pohodnice so še vedno na bolniški in nič ni zaznati, da se bodo še povrnile med pohodniško družbo. Nekaj se jih  je  pridružilo med pohodom tako, da  nisva bile z Jermanovo Marjeto same. Obhodile smo okolico Toplic preko Cvibelj in nazaj proti domu. A kljub deževnem vremenu je ta čas ostalo brez padavin, da je bila hoja brez dežnika. Vsem želim čimprejšnje okrevanje in vrnitev med družbo. Lep pozdrav  Antonija Avguštin
 
 
 
6. 6. 2023

Pohod smo izvedli po zaključku rdečega križa ob enem pa vključili v lažji pohod. Ker iz meseca v mesec pohodi stagnirajo največ zaradi bolezni smo združili oboje v zdravo s koristnim. A tudi pri tem nas ni bilo veliko.Kljub temu je bil pohod zanimiv. Vsem rdečo križarjem in lažjim pohodnikom pošiljamo lepe in tople pozdrave ter hitro okrevanje. Antonija Avguštin in Ivana Pelko predsednica RK.


Naši lažji pohodi se letos kar zmanjšujejo. Imamo zdravstvene probleme in težave. Upajmo, da se bo skozi poletje kaj bolj uredilo. Število se je zmanjšalo zato je slika s tremi pohodnicam. Lep pozdrav vsem ostalim članom DU. Antonija Avguštin 

4. 4. 2023

V torek, dne 7. 3. 2023 je bil lažji pohod v manjši skupini s tremi pohodnicami.  Kljub manjšem številu so pohod opravile okoli Zdravilišča in Dolenjskih  Toplic. Ta dan se pohoda nisem udeležila zaradi zdravstvenih problemov. Bile so: Rabzelj Justi, Šibenik Anica in Pršina Cilka.

Antonija Avguštin

21. 2. 2023

Leto 2022 se je hitro obrnilo in  že je tu novo leto 2023. Zbrale smo se kot običajno pred društvenim prostori v zelo majhnem številu in sicer: Marjeta Jerman, Justi Rabzelj, Milena Čibej in kot vodja Antonija Avguštin. Prehodile smo okolico zdravilišča mimo Pršina Cilke, ki se je ta dan pri padcu doma poškodovala roko. Za enkrat ni bilo videti nič hujšega razen na pohodu ni bila. Prehodile smo pot kot običajno, se ustavile v Balneji na kavi, ter tako zaključile pohod. Vreme nam je služilo, ni bilo hladno, celo pretoplo za ta letni čas. Ob pozdravu smo si obljubile, da se naslednji mesec zopet srečamo. Vabljeni tudi vi!

Antonija Avguštin 

3. 1. 2023

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja