Kolesarjenje

DRUŠTVENO KOLESARJENJE 2022


Album fotografij 2022


Poročilo

V sekciji kolesarjenje ob letu ne moremo govoriti o osvojenih medaljah, lahko pa navedem, da smo prevozili ob dvajsetih druženjih približno 1400 km. Pohvalimo se lahko, da so nam dobro služila kolesa, kakor tudi sreča, le nekaj drobnih prask je bilo. Prevozili smo kar nekaj lepih relacij, malo pa smo si pomagali tudi z elektriko in prevezi na vlaku. Tudi Kočevski Rog je izredno lep, katerega smo na pobudo Štefana Ivekoviča in Braneta Arnuša, dodobra spoznali. Osnovni cilj, to je prijetno druženje, pa je v celoti izpolnjen, zato prisrčno vabljeni, da se nam pridružite.

Anton Pekolj


Kočevski Rog: Gače, Ribnik, Resa, Travnik, Golobinjek, Ponikve, Pogorelec, Gače vrh  (Štef)

27. 10. 2022

Preko Kuzarjevega Kala v NM in domov  po novi kolesarski poti od Srebrenič do Potoka in v DT. Valentin Vončina

20. 10. 2022


Furmanska in Lovska koča in Velika Prepadna, 10. 10. 2022

Četrtek, dne 6. 10. 2022. Iz Dolenjskih Toplic smo se v hladnem jesenskem jutru odpeljali proti Uršnim Selam. Prvi klanci so nas že ogreli, vzpon na Makute pa je bil že zahteven. Z Makut smo se med vinogradi preko Starega Ljubna spustili proti Birčni vasi do Pogancev. Od tu smo nadaljevali do Novega mesta in ob Krki do Straže. Prevozili smo 45 km.

Vončina Valentin

6. 10. 2022

Evropski teden mobilnosti smo člani kolesarske sekcije DU DT zaključili s kolesarjenjem po Kočevskem rogu. Vozili smo večinoma po gozdnih cestah.
Preko Dobrave in Cerovica do Kočevskih Poljan, potem pa preko magistrale proti Komarni vasi. Potem smo prečili Gače in nadaljevali po lahko bi rekli panoramski cesti preko Škrilja in Planine na Mirno goro. Tik pred kočo se je zgodilo predrtje pnevmatike, ki se je uspešno zamenjalo. V topli koči nam je zelo prijazna oskrbnica Jožica Šavor pripravila odličen čaj in izvrstne palačinke. In smo že na spustu proti Ponikvam, Ribniku in Bazi 20. Samo še spust v dolino in na kosilo, ki nas je čakalo vsakega doma, najbolje nekaj na žlico. Po prevoženih preko štiridesetih kilometrov in preko 1300 višincev se je zelo prileglo. Rog je čudovit in še ga bomo obiskovali, smo ugotavljali ob slovesu. 

Stjepan Iveković

Facebook


21. 9. 2022

9. 9. 2022


Kolesarjenje na Kunč, 2. 9. 2022

27. 8. 2022,

z našim vodičem po kolesarski za Kamnik, 25. 8. 2022


30. 6. 2022

Kolesarski izlet do Kraljice roga
Deseta prireditev v sklopu Poletja v Kočevskem rogu je za nami.
Zraven članov društva upokojencev se nam je pridružilo še nekaj ljubiteljev kolesarjenja in lepot Kočevskega roga. Skupaj deset se nas je podalo po čudovitih poteh do najdebelejše jelke, potem pa še do najvišje imenovane Kraljica roga. Ob razgibanih poteh smo lahko opazovali in občudovali čudovito naravo, ostanke kulturne in naravne dediščine. Vse drugo, kot so jurčki, dež, sonce, so bile samo še jagoda na tortici.
Iskrena hvala vsem udeležencem za udeležbo in čudovito skupno druženje.
Štef Iveković
Več fotografij Stjepan Iveković | Facebook

23. 6. 2022

16. 6. 2022

Kolesarjenje DUDT, že drugo letos. Prvo smo prejšnji četrtek odkolesarili za ogrevanje do Šmarjete, tokrat smo izbrali pot po dolini Bezgavec, kjer izvira Bršljinski potok. Zelo lepa pot, pa še večinoma smo uporabili kolesarske poti in steze ter manj prometne podeželske ceste. ŠtefI


Loading

KOLESARJENJE

Komentarji so izklopljeni za KOLESARJENJE