Društveni pohodi

NA MAKUTE

Društveni pohod na Makute je že tradicionalen. Vsako leto spomladi, ko je narava najlepša,ko se oglašajo kukavice in se gozd obarva v zelenih odtenkih, se odpravimo na Makute iz Dolenjskih Toplic. Že jutro je nakazovalo lep in vroč dan. Vsi veseli, da se ponovno vidimo, smo preko Dobrave, Bušinca, po makadamskih in gozdnih poteh  prišli do vasice Verdun. Tu se odpira pogled na lepo topliško dolino, ki se v Uršnih selih stika z novomeško  kotlino. Na eni strani jo obdajajo  Kočevski gozdovi, na drugi pa vinogradi, zidanice na pobočjih Ljubna.  V dolini pa na vasice ob Sušici, ki izvira v Kotlu. V Dobindolu smo nadaljevali po gozdni poti mimo cerkve Sv. Križa, do Bara Kralj. Na terasi  smo si privoščili odlično kavo in pijačo. Nadaljevali smo na Makute, kjer je sledil počitek ob malici iz nahrbtnika in prijetnem klepetu, ki  ga vsi pogrešamo.  Povratek v Dolenjske Toplice je potekal preko Lubanca, v senci gozda do Dolenjih  Sušic, do izhodišča.

Hodimo za boljše počutje, niso važni koraki, kilometri.  Pametne ure so pokazale 20 km, kar je bilo predvideno že na startu. Pohod ni zahteven, gre za lahko neoznačeno pot, a po dolžini zahteva kar nekaj kondicije.  Vsak udeleženec se odloči glede na svoje sposobnosti, kolikšen del  poti bo prehodil, lahko se priključi kjerkoli.  To je velika prednost naših pohodov po dolenjskih gričkih in dolinah. Primerni so za velik krog pohodnikov.

Čestitke vsem udeležencem pohoda in druženja, saj v času epidemije in omejitev, niso pozabili na gibanje in vzdrževanje kondicije. Se vidimo v juniju! Gremo na Mirno goro iz Gač.

Elica

vse fotografije

Loading

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja