Brez kategorije

NAŠE USTVARJALKE RAZSTAVLJALE V MOKRONOGU

NAŠE USTVARJALKE NA RAZSTSAVI ROKODELCEV PZDU

 Podjetje M Tom je obeležilo 10. obletnico svojega delovanja. Ob tej priložnosti je bila v  petek, 3. 6. 2022, v Mokronogu v proizvodnih prostorih  M Toma  razstava rokodelskih izdelkov PZDU Dolenjske in Bele krajine. Sodelovalo je 18 DU z različnimi izdelki. Tudi naše ustvarjalke  so razstavljale. Predstavljeni izdelki DU Dolenjske Toplice  so prikazali pestrost letošnjega dela.  Razstavljalke so postavile na ogled vezene in kvačkane prtičke, šopke iz cvetja izdelanega iz najlona in krep papirja, voščilnice za različne priložnosti, Topliške »frajlice«, velikonočne okraske  (košarice, pirhe, zajčke, piščančke…),predmete iz recikliranega materiala, otroška pletena oblačila in copatke ter  odejice za na kolena za prebivalce doma starejših, ki jih nekatere ustvarjalke pletemo ali kvačkamo v sodelovanju z RIC Novo mesto- študijski krožek Mala pletilnica.  Izdelke so razstavile Terezija Kralj, Dorica Turk in Antonija Posen. Hvala vsem trem za prizadevnost .

Na slovesnosti ob odprtju razstave so nekaj vzpodbudnih besed povedali direktor M Toma, župan Mokronoga in predsednik PZDU Dušan  Kraševec. Prireditev je popestril upokojenski pevski zbor.

Milica Lukšič

p. s. Sodelovalo je 7 ustvarjalk: Antonija Prosen, Fanika Puhan, Milica Lukšič, Dorica Turk, Metka Jordan, Terezija Kralj in Vera Lukšič. Zahvala in Čestitke. 

album fotografij ustvarjalk

Loading

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja