Kultura

NAŠI LITERATI NA SREČANJU V ČRNOMLJU

25. SREČANJE LITERATOV PZDU DOLENJSKE IN BELE KRAJINE

V petek, 25.2.2022, je v Kulturnem domu v Črnomlju potekalo srečanje literatov PZDU Dolenjske in Bele Krajine 2022. Od zadnjega srečanja v Semiču so minili dobri trije meseci. Zdaj se je ponudila  priložnost, da se novo srečanje izvede že v prvi polovici leta v okviru prireditev v počastitev občinskega praznika Občine Črnomelj.

Predstavili so se literati 14 društev upokojencev:  Dolenjske Toplice, Gradac, Kočevje, Loški potok, Mirna Peč, Mokronog –Trebelno, Trebnje, Semič, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Vinica, Žužemberk in domačin Črnomelj. Vsak udeleženec- 25 literatov  je lahko prebral dve svoji pesmi ali krajše prozno delo. Minka P. Pečaver je prebrala kratko zgodbo Jutro, Marija Tomažin je svoje izvajanje popestrila s petjem, Anton AŠ je prebral dve svoji pesmi, pesmi Ane Volf, ki sem jih poslala na razpis niso prebrali. Poleg pesmi in proze  je bilo izvedenih tudi nekaj skečev, ki so poskrbeli za dobro voljo udeležencev.

Dogodek je bil glasbeno obarvan. Popestril ga je kvartet saksofonistov Glasbene šole Črnomelj. Sestavljajo ga mladi glasbeniki : Sara Horvat, Antonio Perak, Ema Absec in matic Dražumerič. Udeleženci so preživeli lep literarni večer.

Milica Lukšič

Tukaj so njihove stvaritve PESMI IN PROZA

Loading

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja