Obiski jubilantov

OBISKI JUBILANTOV 2024

Veselo praznovanje 90. rojstnega dne naše Marice – Marije Šercelj

Kdor živi 90. let ima zakladnico zgodb o svojih doživetij, ki so bila lepa in manj lepa. Šola življenja je bila polna težkih preizkušenj, odrekanja, potrpljenja in lepih spominov. Našo Marico Šercelj, ki je  v četrtek, 23.5.2024 praznovala svoj visoki jubilej sva obiskali, predstavnica Rdečega križa Ivana Pelko in Marinka Primožič v imenu Društva upokojencev Dolenjske Toplice.

Marica živi v domači hiši s sinom Janijem in njegovo družino v Dolenjskih Toplicah.  Njeno največje veselje je edini vnuk Jani, ki ga ima zelo rada. Težko hodi, sama ne more iz hiše, a še vedno skrbi za balkonske rože, ki lepo cvetijo in jo razveseljujejo. Iz pogovora sem izvedela, da spremlja vse novice in dobro pozna dogajanja v domovini in po svetu. Ker ne more od doma jo zelo razveseli vsak, ki jo obišče. Gostoljubno ga sprejme in pogosti. Tudi mi smo nazdravili in poleg drugih dobrot se posladkali z  odlično domačo potico, ki jo še vedno sama zamesi in speče.

Zaželeli sva ji še veliko zdravja in vse dobro!

Marinka Primožič

Ob visokem jubilelju 91. rojstnem dnevu smo obiskali našega Jožeta Pršina. Voščili smo in zapeli Vse najboljše … nazdravili smo z domačim cvičkom in jabolčnim sokom, ki ga še sam prideluje v vinogradu na Ljubnu. Prijazna žena Cilka nas je postregla z dobrotami iz Pršinove kmetije in povedala, da je vse dobrote spekla “ta mlada” Patricija. Ob zanimivih zgodbah iz mladosti nam je Jože zaupal tudi nekaj modrosti, kako ostati zdrav in aktiven  tudi v starosti. Želimo vama  še na mnoga leta!

Marinka Primožič 

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja