Druženja

POLETNI VEČER NA MULJAVI

V društvenem planu je bil v mesecu juliju predviden obisk letnega gledališča  in ogled Jurčičev Lepe Vide. Tako se nas je na dan predzadnje uprizoritve,  enaindvajset zbralo že v večernih urah, v dolinici  za Jurčičevo domačijo.

Muljavski igralci so nas v dve urni predstavi popeljali v kraje Tržaškega Krasa pa vse do Benetk. Spoznali smo Jurčičevo Lepo Vido kot lepo, razvajeno mlado dekle, ki je nezadovoljna živela s svojimi starši na deželi, z obilico dela. A ona je hrepenela po lepšem življenju in ljubezni.  Poročila se je s starejšim vdovcem, ki ji je vse to tudi obljubljal. Rodila je sina. A mož se je posvečal poslom, mlado ženo pa puščal doma. Njeno hrepenenje po ljubezni je bilo preveliko, da bi se uprla mlademu ljubimcu, s katerim je zbežala v Benetke. Vendar tudi ljubimec se je je kmalu naveličal. Vsa skrušena se je vrnila domov. Mož  je poiskal ljubimca v Benetkah, se mu maščeval, sam pa pristal v zaporu.

Uživali smo v muljavskem  narečju, občudovali pisane kostume in čudovito scensko uprizoritev. Prijeten večer, doživet s kar šestinštiridesetimi igralci in ogromno gledalci, nam bo stal nepozaben dogodek in večer pod zvezdami.

Martina Klobučar

Loading

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja