Druženja

SREČANJE OB MEDNARODNEM DNEVU ŽENA

V petek 8. marca smo se Topliški upokojenci v popoldanskih urah z avtobusom odpeljali v Novo mesto in si v sklopu praznovanja Mednarodnega Dneva žena ogledali Muzejsko zbirko IMV v Drgančevju, v Novem mestu. 

Prisluhnili smo zanimivi razlagi vodiča o muzejski zbirki,  si ogledali muzejsko zbirko razvoja avtomobilske in prikoličarske industrije na Dolenjskem. Zbirko je ustanovil Klub prijateljev IMV, v sodelovanju s Tehniškim muzejem Slovenije, s številnimi partnerji in pokrovitelji. Razstava prikazuje razvoj osebnih in dostavnih avtomobilov ter počitniških prikolic.     

Po uri in pol vodenega ogleda smo z avtobusom nadaljevali pot na Prepih, v Gostišče na Gornji Težki Vodi, kjer so nas prijazno sprejeli in postregli z dobrotami kuhinje. 

Tudi kulturno obarvano je bilo druženje na Prepihu. Topliški literati so nam polepšali večer s svojimi pesmimi. Presenečenje večera  je bil zaigran “skeč” članov in članic skupine za razvedrilo Društva upokojencev,  z naslovom Pri zdravniku. Zelo so se potrudili in nas po večletnem nedelovanju ponovno razveselili in nasmejali s skečem. 

Večer smo nadaljevali plesno, pa tudi zapeli smo ob spremljavi harmonike. 

Prijetno druženje, praznovanje 8. marca smo topliški upokojenci zaključili v poznih večernih urah in se srečno, z avtobusom vrnili v topliško dolino. 

Hvala vsem nastopajočim, hvala našim Ustvarjalkam, ki so izdelale in nam poklonile voščilnice s posvetilom ob Dnevu žena, in hvala vsem ki smo sooblikovali popoldne in večer, v počastitev praznika Dneva žena. 

Lepo in prijetno je bilo. 

Cirila Vidmar 

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja