Ustvarjalne delavnice

RAZSTAVA USTVARJALK V LJUBLJANI NA DNEVIH MEDGENERACIJSKEGA SOŽITJA ZDUS

Ustvarjalke pri Društvu upokojencev Dolenjske Toplice smo se 12.6.2024 predstavile na Dnevih medgeneracijskega sožitja v Ljubljani, ki ga vsako leto organizira Zveza društev upokojencev Slovenije na Gospodarskem razstavišču. Na razstavo smo postavile naše izdelke: različno cvetje iz krep papirja, Topliške frajlice, punčke iz cunj, pletenine, vezene prtičke in druge, izdelane z veliko potrpljenja in ljubezni.  Obiskovalcem pa smo podarile ročno izdelano darilo »Gumb za srečo«. Ponosni smo na priznanje ustvarjalk, ki so prejele Certifikat »Rokodelstvo Art&Craft Slovenija«: Dorici Turk za ročno pletene in kvačkane izdelke in Darji Mrvar za Punčke iz cunj.

V marmorni dvorani je bilo 28 razstavljavcev društev iz Slovenije. Na razstavi izbranih fotografij rokodelstva na Slovenskem sta bili izbrani tudi fotografiji Martine Klobučar – Pletenje koša in Darje Mrvar – Pletarstvo. Člani Društva upokojencev Dolenjske Toplice so se z vlakom pripeljali v Ljubljano in s svojo udeležbo na prireditvi podprli ustvarjalke ter sodelovali na spremljajočih prireditvah.

Naslednji dan je bilo srečanje prostovoljk in prostovoljcev programa Starejši za starejše, ki v Sloveniji poteka že 20 let. Udeležila sta se ga Milica in Jože Lukšič, ki je program vpeljal in uspešno razvijal tudi v Dolenjskih Toplicah. Humanitarno socialni program SZS je zelo pomemben za našo občino, saj prostovoljci – člani  DU DT poskrbijo za tiste ostarele osebe, ki so v njihovem okolju in potrebujejo pomoč ali samo družbo in pogovor.      

Napisala: Marinka Primožič  Foto: Martina Klobučar

Loading

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja