Kegljanje

45. ŠIU DBK 2021 – NAŠI NASTOPI

Športne aktivnosti topliških upokojencev

Zaradi znanih okoliščin smo topliški upokojenci pričeli z malo resnejšim tekmovanjem v igri petanka, katera se je pričela ob koncu meseca marca 2021 kot Liga pikado PZDU na kateri je sodelovalo 32 ekip.Naša druga ekipa se je uvrstila na zelo visoko mesto v osmino finala, prva ekipa pa je morala kar kmalu zapustiti tekmovanje.

Proti koncu meseca maja, ko so se delno sprostili ukrepi proti covidu-19 smo se topliški upokojenci kateri se malo bolj intenzivno ukvarjamo z športnimi aktivnostmi podali v boj za medalje in pokale v sklopu 45. ŠIU (športe igre upokojencev) PZDU Dolenjske in Bele Krajne, ki so se pričele z ženskimi ekipami v dvoranskem kegljanju na popolnoma prenovljenem  kegljišču Vodnjak v Novem mestu.

Že takoj drugi dan se je spopadlo 10 moških ekip v kegljanju. Naša ekipa je  nastopila odlično in osvojila pokal za 1. mesto, med najboljšimi posamezniki pa tudi blesteli: s 1. mestom Lado Pavlin in 2. mestom Jože Zupančič, to se pravi kar dva iz zmagovalne ekipe.

Tudi v kegljanju na vrvici, ki smo bili obenem tudi organizatorji srečanja 16. moških ekip smo zasedli 1. mesto kot ekipa kakor tudi vsa tri prva mesta med posamezniki in se tudi v tej panogi uvrstili na državno tekmovanje, ki bo v začetku jeseni. Ne smemo pa pozabiti tudi žensko ekipo, ki je naslednji dan v Semiču zasedla 5. mesto med prav tolikimi ekipami.

V Trebnjem pa se je odvijalo v sklopu ŠIU  tekmovanje v petanki na kateri je nastopilo 20 ženskih in tudi toliko moških ekip, ki pa nismo bili z našima dvema ekipama najbolj uspešni z uvrstitvijo, vendar zadovoljni z igrami in izkušnjami katere se pridobi na takih tekmovanjih.

Orientacijski pohod, ki pa se je izvajal na terenu Mali Slatnik je uspešno zaključen tudi za našo mešano ekipo katera pa je bila zadovoljna z uvrstitvijo.

Konec meseca junija pa sledi še igra pikado za žensko in moško ekipo ter z tem zaključek tekem za naše športnice in športnike v okviru ŠIU PZDU Dolenjske in Bele Krajne.

Vse rezultate lahko najdete tudi na spletni strani ŠPORTNE IGRE PZDU – PZDU DOLENJSKE IN BELE KRAJINE

Naj spomnim, da imamo vaje v vseh panogah vsak teden, razpored pa najdete na spletni strani https://dudolenjsketoplice.si/ in na straneh Vrelca.

Vabljeni vsi, ki vas zanima tovrstna rekreacija, da se nam pridružite. Veseli bomo druženja z vami.

Drago Zupančič

Orientacijsko pohodništvo, Mali Slatnik, 10. 6. 2021

To pot smo prehodili in 12. mesto osvojili. Martina

Petanka, moški, Trebnje, 8. 6. 2021

Petanka, ženske, Trebnje, 7. 6. 2021

Kegljanje s kroglo na vrvici ženske 3. 6. 2021 Semič

Kegljanje s kroglo na vrvici moški Dolenjske Toplice, 2. 6. 2021

 Kegljanje ekipno moški, 28. 5. 2921, kegljišče Vodnjak Novo mesto

Ekipno:

 • 1. DU Dolenjske Toplice
 • 2.  DU Črnomelj
 • 3. DU Straža,
Posamezno:
 
 • 1. Lado Pavlin DU Dolenjske Toplice
 • 2. Jože Zupančič DU Dolenjske Toplice
 • 3. Anton Mihelič DU Črnomelj
rbt

45. ŠIU – Kegljanje ekipno ženske, 27. 5. 2921, kegljišče Vodnjak Novo mesto

Ekipno:

 • 1. DU Trebnje
 • 2. DU Novo mesto
 • 3. DU Črnomelj
 • 9. DU Dolenjske Toplice

Posamezno:

 • 1. Milka Dular DU Straža
 • 2. Slavica Hribšek DU Trebnje
 • 3. Rozalija Flisar DU Trebnje

Več na:

KEGLJANJE – PZDU DOLENJSKE IN BELE KRAJINE

Loading

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja