Planinski pohodi

5 LET PLANINSKE SKUPINE DU

Planinska skupina Društva upokojencev Dolenjske Toplice

5. let Fotografije Elica

Lepenatka, 4. 3. 2015

Ustanovitev PS

Marca 2015 se nas je šest pohodnikov podalo na prvi planinski pohod na Lepenatko nad Gornjim gradom. Od takrat pa do danes smo osvojili 70 vrhov po sredogorju Slovenije. Nismo se ustrašili niti dvatisočakov, saj smo osvojili Mangrt, Triglav, Jalovec in še veliko drugih.
Kondicijo smo si nabirali, jo vzdrževali in jo dvigovali na pohodih v naši okolici: Pogorelec, Mirna gora, Markova glava, Sv. Peter in … . Teh pohodov je bilo preko 270.
Za vso organizacijo pohodov in prevozov je Marjan zelo dobro poskrbel. Na vsakem pohodu nam je kot živi leksikon vedno predstavil bližnjo in daljno vidno okolico. Uživali smo v lepotah narave, ob tem smo se sprostili, poglobili ljubezen do planin in planinarjenja. Skupaj smo stkali prijateljske vezi.
To njegovo delo in zavzetost pohodniki izredno cenimo in smo mu iz srca hvaležni.
Po petih letih planinarjenje smo si omislili tudi svoje pohodniške majice z emblemom naše skupine. Članom DU Dol. Toplice je društvo sofinanciralo nabavo. Hvala.
Praznovanje 5.obletnice nam je korona prestavila na 16.junij. Pri polharski koči na Pogorelcu se nas je zbralo preko 30. Večina jih je prišla peš iz Podturna.
Veselo druženje smo zaključili z zahvalo Marjanu s knjigo fotografij iz naših pohodov. Hvala Marjan.
Naša želja pa je, da z Marjanom še naprej obiskujemo različne vrhove, se družimo in gojimo prijateljstvo.
Vida Sirk Šenica

Loading

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja