Ustvarjalne delavnice

NAŠE USTVARJALNE DELAVNICE SO ODPRLE SVOJA VRATA

Foto Dorica Turk

Fotografije

Po dobrih treh mesecih so se ustvarjalke znova zbrale na svoji priljubljeni ustvarjalni delavnici. Tokrat nam je prišel nasproti VGC SKUPAJ. Projekt, ki ga vodi RIC Novo mesto poteka v Dolenjskih Toplicah že od leta 2017. Z  RIC-a  so nam poslali izvajalko Darjo Hrovatič. Obiskala nas je v prostorih našega društva. S seboj je prinesla izdelke iz naravnih materialov,  da bi pokazala kaj vse se da narediti, če imaš material in prave ideje. Na svoj način nas je povezala z naravo, ki nudi številne naravne materiale, le poiskati in nabrati jih je treba. Imeti pa moraš tudi zamisli kako jih  boš  uporabil. Darja Hrovatič je ustvarjala z udeleženkami, jim približala nekatere tehnike oblikovanja in jim bila v pomoč pri ustvarjanju. V četrtek, 11.6.2020, so ustvarjalke izdelovale podstavke za milo ali posodo. Osnovni material so bile orehove, leskove, javorove palice, ki jih je bilo potrebno narezati s trtnimi škarjami in nato povezati z vrvico. Nekatere so morale palice še oluščiti in šele nato narezati. Izdelki, so bili lepi in ustvarjalke zadovoljne. Na vsaki delavnici se naučimo nekaj novega.

Znova se dobimo v četrtek, 18.6.2020, ob 17. uri v KKC Dolenjske Toplice. Dobile smo »domačo nalogo«, da tudi same naberemo nekaj naravnih materialov. To naj bi bil srobot , bršljan in malinove veje. Tokrat bomo pletle. Kakšni izdelki bodo nastali pa izveste drugič. Lahko si jih boste  ogledali  na naši spletni strani ali razstavi ob društveni prireditvi.

Naša vodja, Terezija Kralj, je zbolela, zato vodi ustvarjalke njena namestnica, Dorica Turk. Dogovorile smo se, da ustvarjamo še v četrtek,18.6. in nato izjemoma v sredo, 25.6.2020. Sledijo počitnice. Znova se dobimo v septembru in sicer 3.9.2020 ob 9. uri v prostorih društva .

Milica Lukšič

Loading

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja