Društveni pohodi

DRUŠTVENI POHOD NA POGORELEC

Sedlata gorica, 817 m visok vrh nad Podturnom, je vsako leto v planu društvenih pohodov in še velikokrat vmes. Včasih je bil vrh poraščen, danes je tu vzletišče jadralnih padalcev in vedno bolj priljubljena točka gorskih kolesarjev , pohodnikov , ki nas nagradi z zelo lepim razgledom po Dolenjski, proti Dolenjskim Toplicam in Novemu mestu., vse do Alp.
Razdelili smo se v dve skupini, ena se je povzpela po težji, sredogorski poti, označeni z jadralnim padalom, druga pa od Doma polharjev po neoznačeni poti. Na vrhu smo se prepustili veselemu vzdušju, fotografirali lepote okoli nas, nas same in uživali v klepetu ob malici iz nahrbtnika.
Na najbolj romantičnih mestih z najlepšimi razgledi, je postavljenih vedno več Klopc ljubezni. Zagledali smo jo tudi na Pogorelcu , se nasmejali in začeli ustvarjati lepe spomine, spomine na mladost in bili nagrajeni z najlepšimi pogledi , razgledi ki so nam znani, a se jih nikoli ne naveličamo. Vsi smo sedli nanjo in odprli svoje srce ljubezni in lepoti, ki nas obdaja. Vreme nam je bilo naklonjeno in ni se nam mudilo v dolino.
Spustili smo se proti Polharskemu domu in v dolino. Preživeli smo spet en lep dan v naravi in seveda kmalu spet na ta naš »Triglav«, morda ob polni luni ali pa kar tako za lepši dan.

Elica Pavlič

več fotografij

Loading

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja