Druženja,  Kegljanje/Vrvica

NAŠI TEKMOVALCI NA DRŽAVNEM PRVENSTVU ZDUS

V maju 2023 je ekipa  kegljačev  Društva upokojencev Dolenjske Toplice nastopila  na 47. ŠIU Pokrajinske zveze društev  upokojencev Dolenjske in Bele krajine v Kočevju. V kegljanju s kroglo na vrvici je med 17-timi ekipami,  s 446 podrtimi keglji osvojila 1. mesto. Tako se je uvrstila na državno prvenstvo ZDUS-a, ki je potekalo 14. septembra 2023 v Središču ob Dravi.  V močni konkurenci so zasedli s 468 podrtimi keglji 7. mesto.

Kot se spodobi, smo bili z njimi tudi navijači. Kat sedemintrideset  se nas je zbralo okrog kegljišča. Podpirali smo jih z aplavzi in uživali ob podiranju kegljev, ki so lepo padali, nekateri pa, kot da so betonski. Vmesni čas med dvema krogoma smo izkoristili za ogled oljarne Jeruzalem Sat, kjer so nam pripravili  degustacijo njihovih bučnih izdelkov. Imeli smo  možnost nakupa v njihovi trgovinici. Veliko presenečenje pa so bili, za ta namen pripravljeni traktorji, ki so nas prevažali po mestu in okolici. Tudi s kosilom, ki so nam ga pripravili v bližnji gostilni, smo bili več kot zadovoljni.

Pozno popoldne smo se vračali skozi Ormož,  po ravnem Dravskem polju in na hribčku opazovali  Ptujski grad. Brez postanka na Trojanah ni šlo.  Eni smo ga pojedli eni pa za domov. Krof seveda. Na koncu pa na avtobusu še enkrat aplavz za naše fante in želje vseh, da se vidimo spet drugo leto na državnem prvenstvu.

Jože Zupančič

Martina Klobučar

rezultati

več fotografij

Loading

En komentar

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja