Druženja

DRUŠTVENO MARTINOVANJE V SEMIČU

Na tradicionalno martinovanje 11. novembra na dan Sv. Martina smo se skupina društva upokojencev odpeljali v Semič.
Zbrali smo se na avtobusni postaji ob 14. uri. Pozdravilo nas je lepo vreme, sonce nas je božalo, obetal se je lep dan, kljub temu da je dopoldne padal dež.
Spotoma smo se ustavili v društvu Kočevarjev staroselcev v Občicah, kjer smo si ogledali lepo urejeno etnološko zbirko kmečkega orodja, ter ročno izdelani maketi kočevarskih vasi. Naredili smo skupinsko sliko in se posladkali z rogljički, ki jih je spekla naša nova članica Cirila.
Pot smo nadaljevali v Semič, kjer smo si v Kulturnem centru ogledali zanimivo razstavo pozabljene obrti, spretnosti in znanja, v garaži hotela Smuk pa razstavo gob.
Popoldne se je prevesilo v večer, sonce se je umaknilo, postalo je kar hladno, z avtobusom smo se odpeljali do gostišča CONA BAR, kjer so nam v šotoru na prireditvenem prostoru postregli z okusno pečenico, matevžem in kislim zeljem.
V šotoru smo spremljali program za martinovo. Predstavili so se Country plesna skupina Vrtičkarji, folklorna skupina Kolpa, ansambel Slovenski zvoki in Vinko Šimek. Na oder pa je korajžno skupina tudi naša Micika, zrecitirala pesmico in nasmejala občinstvo.
Po dogovoru smo se odpravili do avtobusa, ki nas je čakal na bližnjem parkirišču in se odpeljali domov.

Slavka Krakow

več fotografij

Loading

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja