Predavanja

RAČUNALNIŠKA DELAVNICA

BREZPLAČNO RAČUNALNIŠKO IZOBRAŽEVANJE
Podjetje Nevtron & Company d.o.o. Ljubljana je ponudilo 10 ur izobraževanja za dvig računalniške pismenosti. Digitalizacija skoraj ni več izbira, ampak nujnost. Še posebej se je potreba po digitalnih znanju pri posameznikih pokazala v času epidemije Covida- 19, ko so se pokazale vrzeli pri uporabi digitalnih orodij za delo in učenje ter komunikacijo na daljavo.
DU Dolenjske Toplice je ponudbo sprejelo. Odločili smo se, da izvedemo izobraževanje v ponedeljek, 6.11.. in četrtek, 9.11. 2023. Temi izobraževanja sta bili : 1.« Okusite računalniške veščine.« Računalniška pismenost »(1.0) in 2. » Odkrijte več kot osnove- napredni triki in veščine. » ( 2.0 ).
Izobraževanje je potekalo v sejni sobi l in sejni sobi ll v KKC v Dolenjskih Toplicah. Zagotoviti smo morili prostor in skupino 15 članov DU, ki so se bili pripravljeni izobraževati. Prvi popoldan so bile podane že nekatere znane vsebine. V drugem delu pa je bila nadgradnja teh vsebin. Prijazni predavatelj Matjaž in njegov asistent Andraž sta zanimivo in z veliko humorja podajala vsebino. 2 x 5 ur je hitro minilo. Utrdili smo stara znanja in izvedeli nekaj novega. Dobili smo priročen, pregleden in zabaven priročnik DigiMigi iz vsebin, ki jih je definirala Evropska komisija. Izobraževanje sta omogočila EU- Evropski socialni sklad in Republika Slovenija – Ministrstvo za digitalno preobrazbo.
Milica Lukšič

Loading

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja