Društveni pohodi,  Kolesarjenje

ETM – KOLESARSKI KROG PO OBČINI IN POHOD NA POGORELEC

Dan brez avtomobila – ETM Evropski teden mobilnosti

fotografije (Dušan, Elica, Martina)

ETM 2020: Izberi čistejši način prevoza!

Evropski teden mobilnosti (ETM), najbolj razširjena kampanja na področju trajnostne mobilnosti na svetu je letos potekala med 16. in 22. septembrom tudi v občini Dolenjske Toplice pod sloganom »Izberi čistejši način prevoza!«. Pripravili so pester program številnih aktivnosti z namenom spodbujanja spremembe mobilnostih navad, uvedbe in promocije trajnostnih prometnih ukrepov. Zadnji dan se je vključilo tudi naše društvo z organizacijo pohoda na Pogorelec in kolesarjenjem. Naše društvo je zelo aktivno in skozi vse leto skrbi za organiziranje kolesarjenja in pohodov po Dolenjski in tudi višje… Akcij se udeležujemo, saj vemo, da gibanje brez avtomobila pomeni veliko za naše zdravje in ohranjanje naravnih danosti.

V Podturnu se je zbrala manjša skupina pohodnikov. Na startu nas je nagovorila Majda Gazvoda iz občinske uprave, nas obdarila s predmeti za boljšo vidnost v prometu in zaželela lep dan.

Pogorelec smo osvojili, uživali v pogledih, ki nas nikoli ne pustijo ravnodušne. Lepa je ta Topliška dolina in vsi bližnji in bolj oddaljeni kraji…Mi pa veseli, da smo nekaj naredili za svoje zdravje, brez avtomobila.

Kolesarska sekcija društva pod vodstvom Toneta Pekolja, je zelo aktivna. Za ETM je pripravila kolesarski izlet po občini. Trasa: Dolenjske Toplice (KKC)- Sela- Podturn- Cerovec – Bušinec- G. Sušice – Dobindol – Lubanc – Dolenjske Toplice (KKC). Kolesarjenja se je udeležilo sedem članov društva. Lepo jih je videti v enotnih oblačilih v družbi župana Francija Vovka.

Elica Pavlič

ETM BOHINJ 19. 9. 2020 FACEBOOK ŠTEF

Loading

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja