Kegljanje/Vrvica

GREMO NA DRŽAVNO PRVENSTVO

V sredo, dne 24. 5. 2023, je bilo v Podturnu tekmovanje v kegljanju s kroglo na vrvici v okviru 47. Športnih iger upokojencev PZDU Dolenjske in Bele krajine, na katerem je nastopilo šestnajst ženskih ekip.

Tekmovanje je to leto potekalo v Podturnu na dveh igriščih hkrati, zato je bilo zaključeno v predvidenem krajšem času in v veselem vzdušju.

Pokal za prvo mesto si je priigrala ekipa iz DU Prečna in se s tem tudi uvrstila na  državne športe igre upokojencev. Drugo mesto je zasedla s 400 podrtimi keglji domača ekipa v sestavi; Slavica Strajnar, Ljubica Klobučar, Slavi Kovač, Fanika Krese in Zvonka Prosen, tretja pa je bila ekipa iz DU Uršna sela. Vse tri ekipe so prejele pokale za uvrščena mesta.

Med posameznicami izmed 77. igralk je Fanika Krese iz domačega društva z 116 -timi podrtimi keglji osvojila 1. mesto in si tudi prislužila zlato medaljo, srebrno je osvojila Jožica Šulc iz DU Prečna, bronasto pa je domov odnesla Dragica Gros iz DU Uršna sela.

26. 5. 2023 pa je bila v Kočevju popolna zmaga nad vsemi 17 nastopajočimi društvi upokojencev iz pokrajine. Potekalo je namreč tekmovanje moških ekip v kegljanju s kroglo na vrvici PZDU Dolenjske in Bele krajine. Naša ekipa v sestavi; Jože Zupančič, Ivan Fink, Branko Avguštin, Jože Fink in Lado Pavlin je s 446 podrtimi keglji suvereno osvojila 1. mesto in se uvrstila na državno prvenstvo. Tudi med posamezniki je Jože Zupančič zlato medaljo obesil okrog vratu za 1. mesto s 117. podrtimi keglji.

Tudi to jesen bo treba z našo zmagovalno ekipo na državno prvenstvo na Štajersko in jih tudi tam z navijači bodriti za čim boljšo uvrstitev v državi. Državno tekmovanje bo 14. septembra v Središču ob Dravi. Ne smemo pozabiti, da so lansko leto domov prinesli pokal za 3. mesto. 

Referent za šport pri DU Dolenjske Toplice

Drago Zupančič

 

 


album fotografij

Loading

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja