Kultura

FOTOGRAFIJA – ODSEV V KRKI

Komisija za tehnično kulturo ZDUS je v mesecu oktobru 2022 razpisala fotografski natečaj na temo, Vode-bogastvo Slovenije, s katerim spodbuja ustvarjalnost za vse upokojence – ljubitelje fotografije.

Razpis me je pritegnil, saj na sprehodih v bližnji in širši okolici rada opazujem naravne značilnosti. Z mobilnim telefonom pogosto ujamem kakšen poseben, enkraten motiv in trenutek, ki ostane shranjen.

S prijateljico sva se v maju ob sončnem popoldnevu sprehajali ob reki Krki in obujali spomine na najine šolske dni. Ustavili sva se pri jezu v Vavti vasi, kjer sva se med počitnicami kopali v Krki. To so prekrasni spomini na odraščanje. Med vračanjem domov sem se ustavila na mostu in se zazrla na jez ter naredila še en posnetek. Že takoj se mi je zdelo, da sem v objektiv ujela pravi trenutek dneva, svetlobe, čistost Krke, saj je bil odsev Dularjevega mlina in jeza v Krki prekrasen.

To fotografijo sem poimenovala Odsev v Krki in z njo sodelovala na natečaju.

Komisije za tehnično kulturo in komisija za izbor fotografij je fotografijo izbrala in razstavila na fotografski razstavi na Dnevih medgeneracijskega sožitja 24. 5. in 25. 5. 2023 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Na uspeh sem ponosna in dobila sem navdih za ponovno sodelovanje.

avtorica: Darja Mrvar

Loading

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja