Druženja

PO NAGRADO V LJUBLJANO

Hitro je mesec naokoli in z njim naše potovanje z vlakom po Sloveniji. Majski vlak nas je ravno na dan mladosti odpeljal Ljubljano. Udeležili smo se Dneva medgeneracijskega sožitja, v organizaciji Zveze društev upokojencev Slovenije. Za nas je bil to še poseben dan, saj smo prejeli Priznanje za najbolj aktivno društvo upokojencev v Pokrajinski zvezi DU Dolenjske in Bele krajine v letu 2022.
Ob prihodu na Gospodarsko razstavišče smo si v avli ogledali likovno razstavo Obrežje, pa fotografsko razstavo Vode-bogastvo Slovenije in veliko rokodelsko razstavo pokrajinskih zvez in društev. Sredi dneva smo se preselili v Marmorno dvorano kjer nas je pozdravil predsednik ZDUS-a Janez Sušnik, slavnostni govor pa je imela doc. dr. Tatjana Mlakar, generalna direktorica ZZZS. Sledil je nastop pevskih zborov DU Slovenije, podelitev pokalov najboljšim športnim društvom in priznanj najbolj aktivnim društvom. Dogovorili smo se, da bomo tokrat še bolj vidni in se za to priložnost enotno oblekli. In res smo bili v Marmorni dvorani Gospodarskega razstavišča še kako opazni, še posebej, ko je bilo naše društvo poklicano za prejem priznanja. S stoječim aplavzom smo pospremili predsednika na oder. Po končanih podelitvah smo ponosni zapuščali prireditveni prostor, se razpršili po Ljubljani in časovnica je bila ravno prava, da smo si lahko privoščili tudi kosilo.
Vračali smo se polni energije. Smeha in dobre volje tudi tokrat ni manjkalo. Priznanje ki smo ga prejeli je plod nas vseh. Naj bo to zahvala vsakemu posebej za prispevek pri delovanju društva in obenem motivacija za naprej.

Martina Klobučar

album fotografij

Prispevek       

 

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja