Brez kategorije

KRATEK OPIS DOSEDANJEGA DELA V DRUŠTVU V KORONSKEM LETU 2021

Lani smo vsi upali, da bo letošnje leto boljše, a kot vidimo se situacija spet poslabšuje.  Ob spoštovanju navodil NIJZ je naše društvo vseeno delovalo.

Ob sredah smo imeli redno uradne ure in smo se izmenjavali »dežurni«.  Prijavili smo se na razpise Občine Dolenjske Toplice, bolj ali manj uspešno.

Naši športniki so redno trenirali in ob doseženem prvem mestu na regijskem tekmovanju so sodelovali na republiškem prvenstvu kegljanja s kroglo na vrvici v Miklavžu pri Ptuju, seveda smo jih spremljali  in navijali za čim boljšo uvrstitev, hkrati pa smo si tudi ogledali ta del naše lepe Slovenije. Športniki in športnice  trenirajo v pikadu, kegljanju, kegljanju s kroglo na vrvici, petanki in šahu.

Redno so rekreirali kolesarji in opravili kar nekaj kilometrov. S kolesi so obiskali, Kočevje, potovali po Barju v Ljubljano, prevozili Kočevski Rog in Gorjance, obiskali tudi Brezje in kot vsako leto prikolesarili tudi v Tuhelj.

Pohodniki pod vodstvom Elice Pavlič so obiskali kar nekaj vrhov Smuk, Pogorelec, Straško goro, Pajkež, Mirno goro in Stene.

Prav tako je skupina pod vodstvom Marjana Markoviča osvojila Češko goro,  Obolno, Lanež in Raduho, Kozice, Zasavske svete gore. Tako Elica kot Marjan nas razveseljujeta s čudovitimi fotografijami in Elica je prejela nagrado za najboljšo fotografijo.

Lažji mesečni pohodi (vodi jih Tončka Avguštin)po okolici Dolenjskih Toplic so bili dobro obiskani. Udeležili smo se tudi pohoda Simbioza giba iz Straže v Dolenjske Toplice.

V projektu Stari za starejše smo obiskali 69 in 70- letnike in jih vnesli v program, prav tako tudi njihove želje in pripombe.

Redno smo obiskovali in obdarili s skromnim darilom vse jubilante. Za njih in tudi za lanske jubilante pripravljamo srečanje v oktobru oz. v novembru.

Izkoristili smo brezplačne vozovnice in z vlakom obiskali   Sevnico, Bled, Koper, Kamnik, Brezje – za organizacijo je poskrbela Martina Klobučar.

Literati so se predstavili v KKC skupaj z literati DU ŽBK, Semič in Straža. Literati našega društva so se predstavili  tudi na  zboru članov DU  v Podturnu, ki smo ga podaljšali v druženje. Glede na številčno udeležbo (230) smo ugotovili, da prav druženje vsi pogrešamo.

Naše »rokodelke« pa pridno ustvarjajo ob četrtkih pod vodstvom Terezije Kralj oz.  Dorice Turk.

Seveda nas do konca leta čaka še kar nekaj izzivov. Najbolj pa se veselimo letovanja v Delfinu v Izoli v drugi polovici oktobra. Seveda pa se bomo morali držati vseh navodil NIJZ, saj drugače ne bomo smeli v hotel.

Verjetno sem kaj pozabila, saj stalno nekaj delamo a pozabimo zapisati – pač skleroza.

Ida Perme

Loading

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja