Druženja

OBISK ARBORETUMA VOLČJI POTOK

Zbrali smo se ob 8. uri na parkirišču Balneja in se z avtobusom odpeljali v arboretum Volčji potok. Kljub dežju in slabemu vremenu nas je bilo 43. Dobre volje in smeha na avtobusu ni manjkalo, saj je bila z nami tudi gospa Marija Tomažin-Micka. Po dobri uri in pol smo se pripeljali v arboretum, dobili v roke zemljevid in načrt in se po skupinah razkropili po arboretumu.
Zgodovina naselja Volčji potok ali Wolfsbuhel je dolga. Po legendi naj bi se kraja takšno ime oprijelo zaradi volkov ,ki so pogosto plenili po okoliških gozdovih. Na 85 ha površine, kjer je posajenih 4800 dreves, 1200 sort vrtnic in 2.000.000 tulipanov, smo uživali v cvetoči oazi. Ogledali smo si tudi razstavo dinozavrov, velikanov morskih globin, razstavo kaktusov, orhidej, sobnih rastlin in še in še.
Zanimanja in navdušenja kar ni bilo konec, v kavarni v arboretumu smo si privoščili tudi kavico. Po ogledu smo se odpeljali v gostilno Zlata Kaplja kjer so nas postregli z okusnim kosilom.
Sledila je še skupinska fotografija in odhod proti domu.
Zadovoljni in nasmejani obrazi povedo vse. Ves trud z strani organizatork je poplačan. Kljub slabemu vremenu smo preživeli čudovit dan.

Slavka Krakow

11. 5. 2023
albumi fotografij

Martina Klobučar

Marija Andrejčič

Loading

En komentar

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja