Društveni pohodi

PO OSVEŽITEV NA MIRNO GORO

Mirna gora je stalnica društvenih pohodov. Zaradi dežja smo pohod preložili na 27.6.2024. S pohodom smo začeli na parkirišču na Gačah. Sedem  pohodnikov se je kljub vročemu poletnemu dnevu odpravilo po gozdarjevih  in medvedjih stopinjah, da poišče osvežitev v senci kočevskih gozdov, da si privošči kaj iz odlične gostinske ponudbe v Domu na Mirni gori in se na koncu ohladi s pivom na plaži SRC Gače. Seveda z namenom gibanja, druženja v naravi, med razkošnimi cvetočimi travniki s pogledom daleč okoli.

Izbrali smo senčno, lahko, označeno pot , ki vodi mimo adrenalinskega parka, do spodnje postaje vlečnice, po gozdu do razpotja in seveda do Ponikev, po najlepši pastirski poti, mimo žag, čez nekdanjo kočevarsko vas in po makadamski cesti do doma. Prelep je pogled na dom, poln cvetja, s klopco ljubezni in pogledi na Belo krajino, vse do Kleka, do Zagreba. Prijeten počitek z odličnimi dobrotami, za katere Jožica Šavor poskrbi je bil razlog, da smo se zadržali tu na vrhu, v senci senčnikov. Dobre volje kot vedno ni manjkalo.

Vrnili smo se po terasah takoj pod domom, po makadamski poti, mimo obeležja Kočevarjev, po gozdu in travnikih  in prečili smučišče in nadaljevali po senčni poti do izhodišča.

Za zaključek pa seveda hladna pijača v prelepem okolju, s pogledi na urejenost okolice, ki se zliva z naravnimi lepotami. Povsod rožice, lepe nasaditve, visoke grede z zelišči, udobne klopce, pokrite s kožami. V bližini pa ponudba izposoje električnih koles.

Ostali bi kar tu, a kaj ko upokojenci nimamo časa, mudilo se je v dolino..Zakaj že?

Ne pozabite, zmenili smo se, da gremo 4.7.2024 na Sv. Peter ob 7h, iz Podhoste. Malica in pijača iz nahrbtnika. Zakurili bomo in si spekli klobase….Prepričana sem, da si znamo narediti lep dan, za dušo in telo!

Elica Pavlič

 

 

več fotografij Facebook Elica Pavlič

Loading

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja