Društveni pohodi

HOJA, DRUŽENJE IN KLOBASE

Ker  je hoja, druženje v naravi pomembna, posebno za nas, upokojence, smo se na zadnjem društvenem pohodu dogovorili, da gremo v četrtek, 4.7.2024, na pohod. Seveda na malo težji, daljši, kar sredogorski in to na 888m visoki Sv. Peter nad Dvorom.  Napovedan je bil hladnejši poletni dan, padavine naj bi bile popoldan.

Pohod smo začeli v Podhosti. Z izjemo končnega vzpona je to lahkoten pohod, ki poteka po uhojeni in označeni gozdni stezi, v senci mešanega gozda, kjer prevladuje bukev, deloma pa po gozdnih cestah, kar nekaj jih je sestavni del evropske pešpoti E-7 – to je pot, ki se pri nas začne na meji z Italijo in poteka prek Tolmina, Vrhnike, po dolini Krke do Krškega in Bistrice ob Sotli. Kot vedno, tudi tokrat, veselih, nasmejanih obrazov smo v dobrih dveh urah dosegli vrh. Zadnji del poti nas je presenetil dež in tudi temperatura je bila precej nižja kot v dolini. Skrbi so bile odveč, zakurili smo v kurišču pod streho, se pogreli, spekli klobase in vsak je prinesel nekaj dobrot. Zavetišče je odprto samo konec tedna, na stolp se nismo povzpeli, ker je bilo spolzko,  a pogled v dolino je bil, prav tako slikanje ob klopci ljubezni.

Dež je prenehal, povratek  na izhodišče je potekal po isti poti, samo hitreje smo se spustili do Podhoste, kjer nas je pričakalo sonce. Nikamor sem ni mudilo, Ivanka Fabijan nas je v Podturnu počastila s pijačo. Hvala in srečno Ivanka!

Kar nekaj društvenih pohodov imamo vsak mesec po planu. Očitno rabimo še kakšnega, izrednega, zato se pridružite naslednji teden, v torek 9.7.2024 na rednem pohodu po Trški gori in v četrtek 11.7.2024 na izrednem na Gorjance. Za pohod na Gorjance se dobimo, ob 7. uri pri Cafe baru pri Petrolu na Drski. Malica iz nahrbtnika, lahko tudi na Miklavžu ali Gospodični.

Pridite, luštno bo !

Elica Pavlič

 

Več fotografij Facebook Elica Pavlič

Loading

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja