Druženja

PIKNIK DRUŠTVA UPOKOJENCEV DOLENJSKE TOPLICE 

V vročem sobotnem popoldnevu, 6. 7. 2024 smo se v velikem številu zbrali člani in simpatizerji Društva upokojencev Dolenjske Toplice na pikniku društva, pri Gasilskem domu v Podturnu. 

Prijazno nas je pozdravila predsednica društva Slavica Strajnar. S ponosom je povedala, kako smo člani društva aktivni in uspešni na različnih področjih delovanja. Izpostavila je športne aktivnosti, pa kulturno področje, pohodništvo, četrtkove delavnice ustvarjalk, kolesarje in ne nazadnje delo vseh prostovoljcev društva. Vsem zbranim je zaželela prijetno druženje na pikniku. 

V nadaljevanju so se nam predstavili literati Društva upokojencev. Marija Tomažin je zapela pesem ki jo je posvetila upokojencem, nadaljevala pa s pesmijo Nostalgija. Marija Pečaver Potočnik je s pesmijo Želim prebudila čustva v marsikaterem srcu, pesem z naslovom Nosek, pa posvetila svoji vnukinji. Anton Aš je zapel pesem Očka vrni se in povedal pesem Topliška dolina. 

V času kulturnega programa so nam naši kulinarični mojstri pripravili odlične čevapčiče in mesne dobrote iz žara. In kozarček rdečega in belega vina je teknil ob mesnih dobrotah. Pa tudi hladna voda je bila odlična. Ni manjkalo niti sladkih dobrot pridnih gospodinj, upokojenk.

Ves čas druženja do večernih ur, nas je spremljala glasba in petje Andreja Pečaverja, s harmoniko. In tudi zaplesali smo. 

Ob glasbenem odru so nam ustvarjalke Društva upokojencev pripravile čudovito razstavo njihovih ročnih del. Še posebej so se potrudile in za to priložnost, za vse udeležence piknika naredile nageljčke iz krep papirja. Velika pletena košara barvitih nageljčkov, rdečih, rožnatih in belih  je krasila razstavno mizo. Čudovito. Nageljček povezan v šopek z vejico rožmarina smo si lahko vzeli in odnesli domov, za spomin. 

Hvala našim našim kulinaričnim mojstrom, pridnim gospodinjam, literatom, ustvarjalkam, vsem ki smo kakorkoli pomagali da je bilo druženje prijetno.

Prisotni na pikniku kar 200 nas je bilo smo obljubili, da se bomo v poletnih dneh udeležili številnih dogodkov ki jih bo organiziralo društvo in občina Dolenjske Toplice.  In se ponovno vidimo na pikniku Društva upokojencev Dolenjske Toplice v naslednjem letu. 

Avtor besedila: Cirila Vidmar

album fotografij

Loading

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja