Planinski pohodi

POHOD NA OBOLNO

Če bi vprašal naše občane kateri vrh je najvišji v občini Ivančna Gorica, bi bilo po mojem malo pravilnih odgovorov.

Ker pa sam z veseljem raziskujem našo deželo tudi tam, kjer niso hribi najvišji sem prišel do podatkov o marsikaterem lepem kotičku v naši bližini. Eden od teh je najvišji vrh občine Ivančna Gorica Obolno z 771m, ki je ob enem tudi lepa razgledna točka. 

Ko sva vrh z ženo obiskala prvič, sva bila neizmerno navdušena, saj sva opazovala iz njega polovico Slovenijo, predvsem Kamniške Alpe so se svetile v beli obleki.

Prav zato sem si želel deliti lepoto tudi z našo planinsko skupino. Kar 21 se nas je zbralo na parkirišču, kjer sem takoj opazil, da smo vsi lačni novih skupnih avantur. Pot sama je res za vsakogar, predvsem pa lepa. Po dobri uri smo skupaj prišli  na travnat vrh, kjer smo se lahko posedli za ogromno mizo. Na žalost danes nismo občudovali belih gora, smo pa videli vso bližnjo okolico z Mirno goro in Snežnika na jugu. Tik pod vrhom leži vas Obolno, kjer so nas lepo pogostili v kmečkem turizmu. Prav vsem so  domači ajdovi žganci z obaro dobro teknila.

Vesel sem ,ko sem občutil resnično zadovoljstvo vseh  pohodnikov in kar je dokaz, da je povsod lepo, le iti in videti je treba. 

Pa kmalu spet, so bile želje MM

vse fotografije

Loading

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja