Kultura

SREČANJE LITERATOV PZDU V ČRNOMLJU

V petek,  22. 3. 2024 je v prostorih Zavoda za izobraževanje – ZIK  v Črnomlju potekalo 27. srečanje literatov PZDU Dolenjske in Bele Krajine 2024.

Na začetku prireditve nas je pozdravil predsednik Komisije za kulturo PZDU DBK,  predsednik Društva upokojencev Črnomelj in podžupan občine Črnomelj. Za uvod v kulturni program so nam člani mešanega pevskega zbora DU Črnomelj zapeli dve pesmi.  Kar 24 literatov iz pokrajinskih DU se je predstavilo s svojimi deli. Vsak je povedal ali prebral po dve pesmi.

Tudi literati iz Društva upokojencev Dolenjske Toplice so se predstavili s svojimi pesmimi. Marija Tomažin je čudovito zrecitirala svoji pesmi Življenje je kratko in Prijateljica moja, Marija Pečaver Potočnik je povedala pesem Ljudje in Tukaj smo in Anton Aš  pesem V Toplicah in Naša občina. Ana Wolf se zaradi bolezni srečanja ni mogla udeležiti, zato sem prebrala dve njeni pesmi Čas in Svoboda s katerima se je prijavila na razpis.

Vsak nastop je bil poseben in doživet. Prireditev je trajala dolgo v noč, pa kljub temu je v čudovitem vzdušju hitro minilo. Pohvale organizatorjem, saj smo udeleženci preživeli lep literarni večer in prijetno druženje ob zaključku srečanja.

Cirila Vidmar

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja