Druženja

VOLILNI ZBOR ČLANOV

V petek, 15. marca, smo imeli  zbor članov Društva upokojencev Dolenjske Toplice, v prostorih osnovne šole Dolenjske Toplice.

Prostor so polepšale naše pridne ustvarjalke, s čudovito razstavo njihovih ročnih del.

Predsednik Dušan Kraševec je pozdravil prisotne člane in članice, župana Občine Dolenjske Toplice, goste iz sosednjih društev in otvoril zbor članov. Sledil je kulturni program. 

Ravnateljica osnovne šole je predstavila delo osnovnošolskih učencev pri izbirnem predmetu umetnost in učenci so zaigrali predstavo Muca Copatarica. 

V nadaljevanju je krajevno pristojen policist  predaval o vsakdanji varnosti in o spletnih, internetnih prevarah. Zanimiva je bila predstava učencev in poučno predavanje policista. 

Delo zbora članov je nadaljeval predsednik delovnega predsedstva. Sledila so poročila predsednika društva, blagajnika in ostalih organov društva. Letošnji zbor članov je bil vsebinsko obsežen in pomemben, kajti vsem organom društva je potekel štiriletni mandat in potrebno je bilo izvesti volitve. Dosedanji predsednik se je po 21 letih predsedovanja društvu odločil, da ne bo več ponovno kandidiral za predsednika. Upravni odbor društva je na svoji redni seji preučil dane možnosti in predlagal, da bo mesto predsednice prevzela Slavica Strajnar. Predlog UO je bil na zboru članov prebran. Sledile so javne volitve in predlog UO je bil soglasno sprejet. 

Predsednica Društva upokojencev Dolenjske Toplice je Slavica Strajnar. 

V nadaljevanju zbora članov nas je nagovoril župan občine Dolenjske Toplice. V svojem nagovoru je poudaril, da društvo dela odlično, pohvalno in da je društvo razpoznavno s svojimi številnimi dejavnostmi so v besedah poudarili tudi povabljeni predstavniki sosednjih društev Uršna sela, Prečna, Semič in Straža.

Sledila je podelitev priznanj članom in članicam društva, za prizadevno delo v društvu. Zbor članov Društva upokojencev Dolenjske Toplice je podelilo priznanje Dušanu Kraševcu in ga imenovalo za častnega člana društva. S tem mu društvo izreka priznanje in zahvala za dolgoletno izjemno uspešno in aktivno vodenja društva ter zahvalo za zelo pomemben osebni prispevek pri razvoju društva. 

Čestitke Dušanu za prejeto visoko priznanje in čestitke Slavici za prejeto zaupanje vodenja društva. 

Cirila Vidmar 

En komentar

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja