Druženja

UPOKOJENCI IZ TUHLJA PRI NAS NA IZLETU

V čudovitem sončnem jutru so se na izlet v Dolenjske Toplice pripeljali člani Društva upokojencev iz pobratene občine Tuhelj na Hrvaškem.

Sprejela jih je delegacija Društva upokojencev Dolenjske Toplice in jih popeljala na Sokolski trg pred Kulturni center. Tu sta jih pozdravila župan Franci Vovk in predsednik DU Dušan Kraševec. S pesmijo  in verzi jih je razvedrila  naša pesnica in pevka Marija Tomažin – Micka.

Predsednica DU Tuhelj Ivanka Tisanić se je zahvalila za tak sprejem in poklonila predstavnikom izvirna darila – tradicionalno medeno srce in druge dobrote njihovega kraja. Predsednik pa je njej izročil darilo, vrtnico in maskoto društva, ročno izdelano v ustvarjalnih delavnicah našega društva.

Sledilo je druženje ob pogostitvi, ki so jo pripravili v Termah Krka Dolenjske Toplice. 87 udeležencev se je nato razdelilo v tri skupine in se podalo na oglede zanimivosti v naši dolini. Ogledali so si: Dolenjske Toplice pod vodstvom Primoža Primca, Sotesko – Hudičev turn in muzej starodobnikov pod vodstvom Brigite Rončelj iz občinske uprave in destilarno in čokoladnico Berryshka v Obrhu. Popoldan so si vzeli čas za druženje v gostilni Henrik v Loški vasi. Izlet je pripravil in usklajeval naš predsednik.

Vsi so bili veseli srečanja. Nekateri so prišli prvič, nekateri so povezani že mnogo let. V sedemdesetih letih prejšnjega stoletja je iz teh krajev k nam prišlo veliko mladih, ki so zaposlitev našli v naših Termah takratnem Zdravilišču. Tu so si ustvarili dom in družino, vezi s svojimi domačimi pa seveda gojijo še naprej. Tudi vsled tega je v letu 2010 prišlo do pobratenja. Vezi pa tkemo tudi z drugimi dejanji. Člani naše kolesarske sekcije že 15 let s kolesi na veliki šmaren obiščemo Tuhelj in se družimo z domačini. 

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem, ki ste pripomogli k uspešni izvedbi izleta naših prijateljev upokojencev iz občine Tuhelj.

p.s. Seveda smo ob koncu z veseljem sprejeli njihovo vabilo, da jih ob priliki obiščemo.

Marinka Primožič, Dušan Kraševec

 

26. 4. 2023

album fotografij

nastop Micke

Facebook Ivanka Tisanić

Loading

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja