Društveni pohodi

DRUŠTVENI POHOD NA PAJKEŽ

Že vrsto let organiziramo društveni pohod na Pajkež, do lovskega doma, ki ga je LD Dolenjske Toplice postavila na temeljih stare kočevarske hiše leta 1962. LD Dolenjske Toplice skrbi za varstvo, gojitev, lov divjadi, upravlja lovišča, prav tako skrbi za družabna srečanja ravno na tem prelepem kraju sredi gozda. Pajkež- pajk, tudi Zgornja Blaževica je nekdanje naselje v občini Dolenjske Toplice. Na tem mestu je bil leta 1982 zasajen nasad z 88 drevesi, ki so obeležili 88 let življenja Josipa Broza Tita. Spominska plošča na lovskem domu priča, da je tu delovala leta 1943 partizanska radijska postaja.

Vročega poletnega dne se je zbralo 21 pohodnikov in se odpravilo na 20 km dolgo pot iz Dolenjskih Toplic, preko Dobrave, Bušinca, do Hriba in po gozdu preko Blaževice do Pajkeža.  Prijazni domačini vsako leto poskrbijo za postanek s pijačo, prvim, letos redkim sadjem in nam polepšajo pohod. Gozd se spreminja, pot je neoznačeno brezpotje, vendar smo prišli do lovskega doma, kjer je sledil postanek za malico iz nahrbtnika v prijetni senci drevja okoli doma.

Veseli smo, da nam trenutne razmere dopuščajo druženje v naravi, ki ga vsi pogrešamo. Zato je treba izkoristiti prav vsako priložnost, ki se ponuja. Pozitivno in z upanjem zremo v prihodnost , da se kmalu spet dobimo , uživamo v naravi in pozabimo na težave.

Elica Pavlič

Fotografije Elica

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja