Humanitarnost

PELJI ME, PROSIM – 07 38 45 188


Stjepan Iveković, koordinator prostovoljnih šoferjev, 031 596 577, sivekov@gmail.com


album fotografij

Naši prostovoljci oblečeni v vetrovke, ki jih je preskrbela občina. Najlepša hvala!

Facebook Občina Dolenjske Toplice

več fotografij

Pelji me prosim,

Po skoraj treh mesecih delovanja brezplačnih prevozov za upokojence in invalide občanov Dolenjskih Toplic, lahko v imenu voznic in voznikov prostovoljcev rečem da se je storitev med uporabniki kar prijela. Od začetka marca pa do oddaje tega prispevka smo skupaj opravili 17 voženj. Večinoma so to obiski osebnega zdravnika ali specijalista, upravne enote ter banke. Odziv uporabnikov je zelo dober, pričakovati  je da bo za tak način prevozov potrebovalo čedalje več naših občanov. Ponovno vabimo naše občane, ki izpolnjujejo pogoje za naše prevoze, naj koristijo to možnost.

Telefonska številka za prijavo, vsaj tri dni pred predvidenim opravkom je 07 3845188.

Stjepan Iveković, koordinator prostovoljnih šoferjev


Moj prvi prevoz Pelji me, prosim.

S 1. 3. 2022 nova pridobitev za starejše v Dolenjskih Toplicah. Z veseljem napišem nekaj besed v dobro nas starejših občanov. Kot po drugih  krajih se je število starejših zelo povečalo tudi pri nas. Veliko jih je ostalo doma samih. Mladi so v službah in dostikrat se zgodi, da starši niti do zdravnika ne morejo. Ker je nastal problem smo se poverjeniki  in vodje sekcij o tem dogovarjali s predsednikom društva  upokojencev Dušanom Kraševec. Naša priporočila so se prenesla na občino in tako je stekla beseda z županom Francem Vovkom. Prisluhnil je težavam starejših in pripravil  prevozno sredstvo, upokojenci pa šoferje med katerimi sem tudi jaz. Prvič sem peljala gospo Jožico Šonc iz Kočevskih Poljan k specialistu v bolnico Novo mesto. Jaz spadam tudi med starejše, a si štejem v čast, da lahko pomagam drugim, ki tega ne zmorejo. Rada pomagam in sem vesela besede hvala. V začetku tega leta sem dobila za nazaj za leto 2020 zaradi KORONE z zamudo priznanje od Ministerstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ki je podelil minister Janez Cigler Kralj. Zahvalo je predlagala družinska revija Naša žena za dobroto, plemenitost in človekoljubna dela. Zbrali pa ste me vi spoštovani bralci te revije in  odgovorna urednica Marta Krpič s komisijo kot človek  odprtih rok. Takega priznanja nisem pričakovala sem ga pa zelo vesela in čutim, večjo potrebo po pomoči drugim, ki so tega potrebni. Hvala.

16. 4. 2022, Antonija Avguštin


11. 3. 2022

V torek 8. marca 2022 prvi prevoz po projektu Pelji me, prosim.

več fotografij

Občina Dolenjske Toplice se je odzvala na pobudo Društva upokojencev Dolenjske Toplice za organiziranje storitve brezplačnih prevozov. S 1. 3. 2022 se izvaja projekt »Pelji me, prosim«. Prostovoljni šoferji, člani Društva upokojencev, prevoze izvajajo z avtomobilom, ki je v lasti Občine Dolenjske Toplice. 


Upravičeni uporabniki do brezplačne vožnje so:

upokojenci in invalidi, ki so samostojni pri opravljanju vseh življenjskih potreb ter imajo prijavljeno stalno prebivališče v Občini Dolenjske Toplice. 


Prostovoljni prevoz se za upravičence izvaja zaradi naslednjih opravkov:

  • pri osebnem zdravniku in zobozdravniku,
  • specialističnih pregledov na območju UE Novo mesto,
  • v lekarni,
  • na uradih državnih organov (UE Novo mesto, notar, FURS, Geodetska uprava Novo mesto, Sodišče, Zemljiška knjiga),
  • na Občini Dolenjske Toplice.

V primeru, da je vozilo prosto, se ga lahko uporabi tudi za obisk banke, pošte in nakupe živil v trgovini, ki je najbližja stalnemu prebivališču upravičenca, vendar le 2x mesečno za posameznega upravičenca.

Prevozi se izvajajo od ponedeljka do petka, praviloma v času med 7. in 16. uro.

Naročilo za prevoz se odda na telefonsko številko 07 38 45 188tri dni pred potrebnim prevozom, in sicer od ponedeljka do petka med 9. in 11. uro.

Loading

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja