Druženja

Z VLAKOM NA BREZJE

BILI SMO NA GORENJSKEM

Na željo  nekaterih članov Društva upokojencev Dolenjske Toplice, smo se odločili, da gremo tudi letos z vlakom na Brezje. V zgodnjih jutranjih urah  sredi oktobra se je kar 35 članov zbralo na železniški postaji v Bršljinu. Vesela sem bila, ker je bilo med njimi veliko takih, ki so prvič potovali z nami.

V Ljubljani smo se razvajali z jutranjo kavico in se ob dogovorjeni uri spet zbrali na peronu za Jesenice. Neverjetno hitro minejo tele naše vožnje, saj ne manjka smeha in dobre volje. V Radovljici smo izstopili. Pričakal nas je predsednik Društva upokojencev Radovljica s prijetnim sprejemom in nas odpeljal na avtobusno postajo. Odpeljali smo se do Črnivca, od tam pa še nekaj korakov do cerkvice na Brezjah. Prišli smo ravno na dopoldansko mašo, postali v kapeli pri Mariji in vsak na svoj način doživeli srečanje z njo. Seveda brez skupinskega fotografiranja pred cerkvico ni šlo.

Naša časovnica je bila kar natrpana, saj smo bili dogovorjeni, da se vrnemo z avtobusom nazaj v Radovljico, kje nas je spet pričakal predsednik društva  in nam predstavil lokalnega vodiča Lovra. Poslovili smo se od predsednika Petra in se prepustili našemu vodiču, ki nas je popeljal  po čudovitem parku do Linhartovega trga, nas seznanil s kulturnimi znamenitostmi in znanimi možmi. Po uri in pol sprehoda po ulicah starega dela Radovljice nas je pripeljal naravnost do »Matička«, kjer so nas že čakale pripravljene mize za kosilo.  Prijetno utrujeni bi še kar ostali, pa vendar ura prihoda vlaka za Ljubljano se je hitro bližal. Poslovili smo se od tega lepega gorenjskega mesteca in se že znašli na vlaku. Tudi na peronu za Novo mesto nas je čakal modri vlak, in nasmejani smo ugotovili, da smo se cel dan vozili z modernejšim vlakom kot prejšnja potovanja.

Res velja rek, da se po jutru dan pozna, saj smo bili, tako kot zjutraj, tudi ob  povratku na železniško postajo Bršljin,  še vedno nasmejani in polni nove energije. Bilo je še eno prijetno druženje. Se vidimo v novembru na vlaku za Grosuplje. Ogledali si bomo znano kraško jamo. Se že veselim.

Martina Klobucar

Loading

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja