Druženja

ZBOR ČLANOV DRUŠTVA

V petek, na valentinovo, 14. 2. 2020, smo člani DU Dolenjske Toplice napolnili jedilnico OŠ do zadnjega kotička. Predsednik DU in hkrati predsednik PZDU Dolenjske in Bele Krajine Dušan Kraševec je otvoril zbor. Pozdravila nas je tudi ravnateljica OŠ  Andreja Koščak.

Kot vsako leto na zboru obeležimo slovenski kulturni praznik – Prešernov dan. Praznujemo ga 8. februarja. Na ta dan je leta 1849 umrl France Prešern, naš največji pesnik. Na osrednji državni proslavi je bil letos med prejemniki nagrad iz Prešernovega sklada tudi naš občan Rok Biček za dokumentarni film Družina. Zanj je prejel tudi glavno nagrado na tednu kritike v Locarnu. Roku Bičku iskrene čestitke.

V programu so sodelovali učenci OŠ Toplice. Nekateri med njimi obiskujejo GŠ Emil Adamič, ki deluje v Dolenjskih Toplicah. Nastopili so Klara Kastelic s kitaro. Luka Čuk, Teja Blatnik in Tomaž Pršina z recitacijami in Tim Kukman s trobento.

Nastopili so tudi naši literati: Micka Tomažin, Minka Pečavar, Anton Aš in Anica Volf, ki so prebrali svoje pesmi.

Program je zaključila Valentina Kužnik z igranjem na harmoniko.

Ob strani jedilnice smo si lahko ogledali razstavo članic krožka ročnih del, ki ga vodi Terezija Kralj. Udeleženk je v krožku vedno več in  njihovi izdelki od vezenin, pletenih, kvačkanih predmetov, ročno izdelanega cvetja… so unikatni in pritegnejo poglede.

Policist Boštjan Jernejčič nas je seznanil s samozaščitnim obnašanjem, s tem kako zaščitimo svoje premoženje in o prometni varnosti, posebej v novem krožišču v Toplicah.

V nadaljevanju je potekal zbor članov DU, delavno predsedstvo je vodila Martina Fink, člana sta bila Slavica Avguštin in Marjan Pečak. Predsednik DU Dušan Kraševec je podal kratko poročilo o opravljenem delu v preteklem letu. Sledili sta poročili blagajničarke in nadzornega odbora ter razprava o poročilih in njihov sprejem.  Potrdili smo novoizvoljene organe društva, predsednika, tajnika, blagajnika, člane upravnega odbora, nadzornega odbora in disciplinske komisije. V brošuri je izšel PROGRAM DELA DU  Dolenjske Toplice 2020, ki ga je predsednik  predstavil in smo ga sprejeli. Zbor članov so nagovorili župan Franci Vovk in predstavniki sosednjih društev upokojencev.

Podeljena so bila priznanja prostovoljcem, ki so delovali več kot 10 let v »PROGRAMU STAREJŠI ZA STAREJŠE« in sicer: Antoniji Avguštin, Mileni Čibej, Mariji Kolegar, Slavki Kovač, Dušanu Kraševcu, Jožetu Lukšiču, Milici Lukšič, Anici Mlinar,Idi Perme, Mariji Šega in Cvetki Zupančič-

Priznanja DU so dobili: Anica Bučar za vestno delo blagajničarke, Štefanija Gotenc za delo v nadzornem odboru, Marinka Makovec za delo poverjenika in Karel Pezdirc za delo poverjenika. Čestitamo!

Sledila je pogostitev in prijetno druženje ob zvokih harmonike Valentine Kužnik.

Elica Pavlič

Loading

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja