Druženja

DRUŠTVENO SILVESTROVANJE V SEMIČU

Turoben četrtek, topliški upokojenci smo se popoldne ob 15. uri zbrali na parkirišču in se z avtobusom odpeljali v Semič na silvestrovanje. Tam nas je pričakal podpredsednik DU Semič gospod Stane Golobič, nas odpeljal v kulturni center, kjer so nam pripravili krajši kulturni program ,ogledali pa smo si tudi zanimivo razstavo. Po ogledu smo se sprehodili do cerkve sv.Štefana, kjer nas je pričakal župnik.

Župnijska cerkev sv. Štefana, ki je prvič omenjena že leta 1228 v listini oglejskega patriarha, je na tem mestu stala že nekaj desetletij prej ter spada med najstarejše in največje cerkve v Beli krajini. Župnijo je ustanovil ogrski kralj Bela III. Ogrski in jo dodelil križniškemu redu. Leta 1338 pa je bila v Semiču ustanovljena prafara, ki je bila v lasti nemškega viteškega reda – 1268 Spanheimi prepustijo Križnikom svoje župnije.

Župnijska cerkev je ime dobila po zavetniku sv. Štefanu. Bil je prvi mučenec (okoli 34 po Kr.) in je zavetnik zidarjev in vseh, ki se ukvarjajo z gradbeništvom; diakonov. Je tudi zaščitnik konj.

Po zanimivem ogledu cerkve smo se napotili v hotel SMUK, kjer so nas postregli z dobro večerjo, za dobro voljo in ples pa je poskrbel ansambel HIT.
Dobre volje in smeha ni manjkalo, ura se je hitro obrnila, avtobus nas je pričakal pred hotelom in nas odpeljal domov.

Slavka Krakow

Semič, 15. 12. 2022
več fotografij

Loading

3 komentarji

  • martina klobučar

    Še eno prijetno druženje ob zaključku leta, tudi tistih, ki navadno ostajajo doma……naj se nadaljuje v novem letu…Srečno !
    Martina K.

  • Martina Klobučar

    Kako lepo je slišati pohvale udeležencev decemberskega druženje topliških upokojencev v Semiču. V veselje in zadovoljstvo pa še to, da so se silvestrovanja udeležili tudi tisti, ki ponavadi ostanejo doma…..naj se taka druženja nadaljujejo tudi v prihajajočem letu…..Srečno!

    Martina K.

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja